6 Tips om te beginnen met hardlopen met je hond

Hardlopen met je hond is een perfecte mogelijkheid om fitter te worden en om meer tijd te besteden met je hond. Lees hieronder de 6 tips die ik je meegeef om te beginnen met hardlopen met je hond.

Top-Tip

We adviseren het niet om te gaan hardlopen met je hond als die nog niet riem getraind is. Dit kan gevaarlijke situaties veroorzaken zowel voor jou als voor je hond. Je zult niet de eerste zijn die door het trekken van de hond de modder en vervolgens het water in is beland. Het is daarom van belang dat je normaal met je hond over straat kunt wandelen aan een riem., en dat je hond luistert naar jouw commando’s tijdens het wandelen.

6 uitstekende tips voor hardlopen met je hond

De meesten van ons zouden morgen vroeg niet opstaan, en met het idee komen om een marathon te gaan lopen zonder te trainen. Dit kunnen we dus ook niet gaan verwachten van onze hond.

Voorbereiden voor de eerste keer hardlopen met je hond.

Bij het introduceren van hardlopen met je hond, probeer dan rustig aan te beginnen. Als je nieuw bent met hardlopen, is het voor jou ook belangrijk om rustig aan te beginnen. Omdat we eisen stellen aan ons lichaam dat het normaal niet gewend is.

Hieronder een klein voorbeeld hoe je het beste kunt beginnen met hardlopen samen met je hond.

Begin rustig aan, en begin eerst met 10 minuten hardlopen met om de 2 minuten een korte pauze van 1 minuut wandelen

  • 2 minuten hardlopen
  • 1 minuut wandelen
  • 2 minuten hardlopen
  • 1 minuut wandelen
  • 2 minuten hardlopen
  • 1 minuut wandelen
  • 2 minuten hardlopen

Bouw na een paar keer hardlopen met je hond rustig op naar 20 minuten hardlopen, doe dit in je eigen tempo waar jij je goed bij voelt. Pas hierna ook het aantal minuten wandelen aan, net zoals je deed bij 10 minuten hardlopen. Vergeet niet om op tijd te gaan rusten als dat nodig is, en maak je geen zorgen om de afstand waar je mee start.

Kun je nog commando’s geven?

Let op het gedrag van je hond tijdens het hardlopen. Is je hond buiten adem tijdens het hardlopen? Doe dan iets rustiger aan. Het is normaal als je hond een beetje aan het hijgen is tijdens het hardlopen, als je hond echt buiten adem is moet je rustiger aan doen. Kun je zelf het tempo van je hond nog bijhouden? Lukt het je nog om normaal te praten? Het is belangrijk dat je zelf niet buiten adem bent tijdens het hardlopen met je hond. Anders kun je geen commando’s geven.

Gebruik een tuigriem

De meeste honden eigenaars gebruiken een tuigriem tijdens het hardlopen. De tuigriem wordt bevestigd aan een loopband, zodat je dan je handen vrij hebt tijdens het hardlopen. Hierdoor krijg je een betere ervaring, en gaat het hardlopen een stuk beter.

Is je hond al wel riem getraind? Dan kun je gerust proberen om met je hond te gaan hardlopen!

Laat de gelukkige hormonen vrij

Wanneer we sporten laten we gelukshormonen vrij. Sommige mensen beschrijven dit gevoel als euforisch die ons energie geeft. Honden behalen deze hormonen ook. Honden hebben een nieuwe vorm ontdekt van energie, dus een hardlopende hond is een blije hond!

Neem water mee voor onderweg

Wanneer je gaat hardlopen met je hond, neem dan altijd wat water mee voor onderweg, wat voor weer het ook is. Een hond zweet niet zo als wij dat doen. Water drinken helpt de hond om het lichaam op de juiste temperatuur te houden en om af te koelen.

Pas op met de hoeveelheid water dat je hond naar binnen slikt. Wanneer je hond meerdere malen veel water naar binnen slikt, slikken ze ook grote hoeveelheden lucht mee naar binnen. Dit is niet goed voor de maag van je hond. Als de hond grote hoeveelheden water inslikt, word de maag gevuld met gas. Het doorslikken van eten gaat daarna ook niet meer zo vloeiend.

Leave a comment

Stay up to date
Register now to get updates on promotions and coupons.

Winkelmandje

×