5 Tips om je hond te socialiseren met mensen en andere honden

Je hond socialiseren, hoe doe je dat, en hoe ga je er mee om?

Honden leven in hun eigen wereld, en wij als hondeneigenaars worden hier gemakkelijk in dat wereldje meegesleept. Toch is het enorm fijn als je hond zich weet te gedragen als ze vreemde mensen en andere honden ontmoeten. In het onderstaande artikelen ga ik je 8 tips geven hoe je het beste je hond kunt gaan socialiseren.

Dagelijks wandelen met je hond in het openbaar

Het is belangrijk dat je hond zich zelfverzekerd voelt! Om dit in de praktijk te oefenen, is het verstandig om met je hond te gaan wandelen in het openbaar. Zodra je met je hond gaat wandelen in openbare plekken. Zul je na een tijdje gaan merken dat je hond zich zelfverzekerder gaat voelen. Het beste is om twee keer hetzelfde pad te gaan bewandelen zodat hij zich hier meer op zijn plek voelt.

Vergeet niet om tijdens het wandelen in het openbaar de normale trainingen en commando’s uit te voeren die je normaal gesproken ook doet als je aan het wandelen bent. Als je voor het eerst in openbare plekken gaat wandelen met je hond is het verstandig om met een korte band te gaan lopen. Dit is omdat er voor je hond enorm veel nieuws te zien is en vooral te ruiken.

Nadat je hond zich op zijn gemak voelt op deze plek. Probeer dan een keer een andere route te lopen in dezelfde plaats. Hierdoor krijgt je hond de kans om nieuwe mensen en andere honden te ontmoeten.

Ga een stapje verder!

Stel je hond voor aan een brede variatie van mensen voor. Van vrouwen en mannen tot kinderen. Zodat je hond vast kan wennen aan het idee van mensen die veel groter zijn. Het idee hiervan is dat, als je hond maar met één persoon rondhangt dat je hond later afstandelijk is voor andere mensen. Dit is niet goed voor het socialiseren van je hond. Het is daarom van belang dat je hond kennis maakt met nieuwe mensen en kinderen om afstandelijk gedrag te voorkomen.

  • Blijf zelfverzekerd en kalm als je hond bang gedrag vertoont. Er gebeurt meestal niets.
  • Vertel andere mensen waar ze je hond mogen aanraken, en dat hun handen altijd zichtbaar moeten blijven, bij voorkeur onder de kin.
  • Geef je hond snoepjes bij het ontmoeten van nieuwe mensen, zodat hij een positieve ervaring beleeft met het ontmoeten van anderen.

Wees er op tijd bij met het socialiseren van je hond

Het is beter om zo vroeg mogelijk te beginnen met het socialiseren van je hond. Jonge pups zijn makkelijker te beïnvloeden, hierdoor is het socialiseren van je hond een stuk gemakkelijker als je er vroeg mogelijk bij bent. Het is verstandig om te beginnen met het socialiseren van je pup als deze 3 tot 16 weken oud is.

Hieronder een lijstje waar je puppy zo snel mogelijk mee moet kennis maken om zich beter te socialiseren.

  • Mensen die je puppy nog niet kent
  • Mensen die accessoires dragen zoals; jassen, zonnebril, hoed
  • Natuurparken, strand, eiland, water
  • Auto’s, fietsen en andere voertuigen
  • Verschillende type ondergronden zoals; zand, steen, gras, etc..
  • Katten & natuurlijk andere honden.

Zoals eerder gezegd is het beter om zo vroeg mogelijk te beginnen met het socialiseren van je puppy. Als je pup ouder is dan 4 maanden zal het al een stuk lastiger worden om je puppy te socialiseren, maar zeker niet onmogelijk!

Puppy socialiseren bij puppycursus

Je puppy socialiseren door een puppycursus te nemen is ook erg goed! Bij een puppycursus leert je hond allerlei nieuwe mensen kennen en ook andere honden. Na mijn mening is het volgen van een puppycursus een erg belangrijk onderdeel voor het socialiseren voor je hond. Niet alleen leer je een hoop bij een puppycursus, het volgen van een puppycursus kan ook andere voordelen hebben zoals; terugkoppeling van andere hondeneigenaars hoe ze met hun hond omgaan, en wat voor oefeningen ze doen met hun jonge pup.

Je hond socialiseren met andere honden

Je hond socialiseren met andere honden, hoe doe je dat? Wellicht heb je het zelf al gemerkt, maar je jonge pup heeft heel wat over voor wat lekkers! Ik zou zeggen, maak daar vooral gebruik van wanneer je hond andere honden ontmoet.

Elke keer als je hond een andere hond ontmoet en dit gaat goed, beloon je hond dan met wat lekkers. Hierdoor geef je je hond een positieve ervaring met het ontmoeten van andere honden. Hierdoor wordt de kans dat je hond goed socialiseert een stuk groter!

Leave a comment

Stay up to date
Register now to get updates on promotions and coupons.

Winkelmandje

×